foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Добре дошли в официалният сайт на Основно училище "Христо Ботев" село Оризово. Тук ще узнаете за основаването и развитието на нашето училище и ще получите информация за неговият патрон. Ще се запознаете с екипът, който работи в училище. Галерията от снимки и видео ще ви представят изявите на нашите ученици. Желаем Ви приятни изживявания в нашия сайт!

ОУ "Христо Ботев"

с. Оризово

Образователни материали

За ученици

За учители

За родители

Кой е тук

В момента има 36  гости и няма потребители и в сайта

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

     По повод инициативата на МОН „Национална седмица на четенето” в ОУ „Христо Ботев”, с. Оризово бяха планирани и осъществени серия от мероприятия, включени в училищния план за действие в изпълнение на националната стратегия за повишаване на грамотността. Инициативата се проведе в седмицата 7-12 декември и нейна цел е повишаване образователните потребности на децата и засилване интереса към книгата.

     Седмицата откриха най-малките ученици в училището – първокласниците. В часовете по занимания по интереси децата представиха свои любими приказни герои, а после възпитателката им четеше откъси от приказки, а децата откриваха заглавията им. Оцветиха и направиха изложба с картинки от техни любими приказки.

     Учениците от ІІ клас  се включиха в състезанието за най-добър четец, разказвач и правописец. Краснописците преписваха текст. Четците четоха  произведения от  български и чужди автори. Разказвачите умело преразказваха басни и приказки от техни любими автори.

       Учениците от ІІІ клас прочетоха коледни приказки и стихотворения и направиха илюстрации на детски приказки.

     Ученици от VI клас разказаха любимите си приказки на децата от подготвителната група в училището. Малчуганите бяха запленени от разказите на каките и си пожелаха по – бързо да дойде времето, в което те сами ще могат да четат и разказват на по – малките.

     В инициативата се включиха и най-малките децата от подготвителната група, с драматизации по приказките „Дядо вади ряпа” и „Червената шапчица”

     Общо участници: ученици – 62,  учители и възпитатели- 9.

Анкета

Полезен ли е сайтa?

Не - 0%
Да - 28.6%
Може да бъде и по полезен - 57.1%
Много е полезен - 14.3%

Всичко гласове: 7
Гласуването за тази анкета е приключило Включен: Декември 23, 2022

Полезни неща

  1. Календар
  2. Времето
Разкъсана облачност

8°C

Оризово

Разкъсана облачност

Влажност: 57%

Вятър: 33.8 km/h

  • 24 Мар 2016

    Partly Cloudy/Wind 11°C 4°C

  • 25 Мар 2016

    PM Showers 11°C 2°C

Преглед на статиите в сайта

2024 ОУ "Христо Ботев" с. Оризово. Всички права запазени.